Skip to main content

Waarom (agrarische) grond kopen?

Het kopen van grond is waarschijnlijk één van de oudste vormen van investeren. Zoals de beroemde schrijver Mark Twain ooit zei: “Buy land, they’re not making it anymore”. Tegenwoordig is het kopen van grond nog steeds een veelvoorkomend fenomeen. Waar vroeger grote percelen investeringsgrond alleen toegankelijk waren voor grote institutionele investeerders, banken, gemeenten en pensioenfondsen, zien we nu ook een groeiend aantal particuliere beleggers en investeerders die investeren in grond. Maar waarom kopen mensen grond en welk type mensen zijn dit? In dit artikel zullen we ze op een rijtje zetten.

Wie koopt agrarische grond en waarom?

Het is een bekend gegeven dat vastgoedinvesteringen een solide beleggingsstrategie kunnen zijn, vooral tijdens perioden van economische onzekerheid, zoals de ineenstorting van banken en hoge inflatie. Het kopen van grond is een van de beste manieren om in vastgoed te investeren, omdat het verschillende voordelen biedt, zoals bescherming tegen inflatie, langdurige winstgevendheid en flexibiliteit bij het ontwikkelen van onroerend goed.

Het kopen van grond kan een waardevolle manier zijn om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren en uw kapitaal te beschermen tegen inflatie in tijden van economische onzekerheid. Aangezien de geldhoeveelheid toeneemt, wordt geld minder waard en worden vastgoedinvesteringen waardevoller. Grond is een solide keuze omdat het een eindige hulpbron is en de prijs ervan vaak stijgt in de loop der tijd.

Een ander voordeel van het investeren in grond is de potentiële langdurige winstgevendheid. Terwijl vastgoedprijzen kunnen fluctueren, blijft grond waardevol omdat het in principe niet kan worden vernietigd. Door de groeiende bevolking en de toename van stedelijke gebieden zal de vraag naar grond in de toekomst alleen maar toenemen.

Ten slotte biedt het bezitten van grond flexibiliteit bij het ontwikkelen van onroerend goed. Als u grond bezit, kunt u deze ontwikkelen tot bijvoorbeeld woningen, commerciële gebouwen of industrieterreinen. Door uw grond te ontwikkelen, kunt u potentiële winsten maximaliseren en een positieve bijdrage leveren aan de gemeenschap waarin u investeert.

In tegenstelling tot aandelen of andere financiële instrumenten biedt het investeren in grond een tastbaar en duurzaam actief dat u kunt zien en aanraken. Met voordelen als waardevastheid, potentiële winstgevendheid en flexibiliteit bij het ontwikkelen van onroerend goed kan het bezitten van grond een slimme keuze zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een langetermijninvestering. Overweeg dus om te investeren in grond als u op zoek bent naar een veilige haven voor uw kapitaal in tijden van economische onzekerheid.

In andere landen en culturen is het kopen van grond een veel bekender fenomeen dan in Nederland. Hoewel agrarische ondernemers in Nederland natuurlijk wel gebruik maken van deze investeringsmogelijkheid, bijvoorbeeld voor het houden van vee of om te voldoen aan quota, zijn er ook steeds meer particulieren die op zoek zijn naar een stuk grond voor bijvoorbeeld een Tiny House, een voedselbos of moestuin. Daarnaast zijn er steeds meer particuliere investeerders die landbouwgrond aankopen met het oog op een toekomstige transitie naar bouwgrond, wat naar verwachting zeer gunstig kan zijn voor het rendement van de investering.

In andere delen van de wereld, zoals bijvoorbeeld in Azië en het Midden-Oosten, is het kopen van grond al eeuwenlang een populaire investeringsmogelijkheid. Het bezitten van grond wordt gezien als een teken van rijkdom en status en wordt vaak doorgegeven van generatie op generatie.

Het kopen van grond als investeringsstrategie kan dus verschillende voordelen bieden, zoals bescherming tegen inflatie, langdurige winstgevendheid, flexibiliteit bij het ontwikkelen van onroerend goed en zelfs bijdragen aan maatschappelijke en ecologische doelen. Of u nu een agrarische ondernemer, particuliere investeerder of natuurliefhebber bent, het bezitten van grond kan een waardevolle en verstandige investering zijn.

Waarom investeren in grond?

Wie zijn deze mensen en waarom kiezen zij voor grondinvesteringen? Allereerst zijn er degenen die zoeken naar een veilige investering, onafhankelijk van schommelingen op de aandelenmarkt. Grond kan een stabiele investering zijn omdat de waarde van land vaak gestaag stijgt, vooral aantrekkelijk voor langetermijninvesteerders.

Daarnaast zijn er mensen die hun vermogen willen beschermen tegen inflatie en belastingen. Grond is een waardevolle aanvulling op een portfolio omdat het tastbaar is en daarom minder gevoelig voor inflatie. Bovendien zijn er vaak belastingvoordelen verbonden aan grondinvesteringen, afhankelijk van lokale wetgeving.

Grond kopen kan dus verschillende voordelen bieden, afhankelijk van persoonlijke situaties en doelen. Het kan ook een relatief korte termijn investering zijn, waarbij je de grond weer van de hand doet wanneer de waarde stijgt.

Een ander voordeel van grondinvesteringen is het relatief eenvoudig beheer. In tegenstelling tot andere investeringsvormen zoals vastgoed, zijn er minder onderhoudskosten en administratieve taken verbonden aan het bezitten van grond. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen met weinig tijd of kennis om te investeren in complexe beleggingen.

Tot slot kan het kopen van grond een goede manier zijn om diversificatie in een beleggingsportefeuille te brengen. Door te investeren in verschillende soorten beleggingen, waaronder grond, kunnen beleggers hun risico spreiden en hun rendement optimaliseren.

Kortom, grond kan een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid zijn voor mensen die zoeken naar een stabiele, tastbare investering die minder gevoelig is voor inflatie en belastingen, en die ook mogelijkheden biedt voor diversificatie en een duurzame levensstijl.

Waar zijn de percelen gelegen?

De door ons aangeboden percelen zijn gelegen in het noorden van Amsterdam, grenzen aan de stadsgrens. Het betreft eigen grond, dus zonder erfpacht.

Eigen grond in Amsterdam is een zeldzaam goed geworden, zeker gezien de huidige woningcrisis en de groeiende vraag naar woningen. Gelukkig biedt Amsterdam-Noord nog volop mogelijkheden om te bouwen, in tegenstelling tot andere stadsdelen. De gemeente Amsterdam heeft zelfs de ambitie om tussen 2015 en 2025 maar liefst 87.000 nieuwe woningen te bouwen, wat neerkomt op meer dan 9.000 woningen per jaar. Voor investeerders biedt dit een unieke kans om grond te kopen in Amsterdam-Noord.

Wij hebben nog enkele interessante percelen beschikbaar in dit gebied. Door nu te investeren, profiteer je niet alleen van de groeiende vraag naar woningen in de toekomst, maar ook van de schaarste aan eigen grond in Amsterdam.

Meer weten?

Vul hier uw gegevens in: